HTML

Ezmiez?

Lesz itt mindenféle-földijó, pirosalma-mogyoró, meg persze egy kis onlájn-napló írás, hogy minden klappoljon. ((:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legutóbbi kommentek:

  • kisemma: Meleg fogadtatás, hmm...Egyből az Intelligens Fűtőfólia jutott az eszembe. Az utóbbi időben egyre ... (2021.04.16. 10:58) Most olvastam:
  • kisemma: Hello ismét :) Előbb írtam a harmadik generációs fűtőfóliáról. Rátaláltam az Intelligens Fűtőfóliá... (2021.04.16. 09:04) Néznivaló
  • kisemma: Az utóbbi időben egyre többet hallok az elektromos infra fűtésről. Találtam egy szuper oldalt, aho... (2021.04.16. 09:03) Néznivaló
  • pingwin: @Etain: 'ha nem nyomdai minőségben ad meg sokszámos értékeket' akkor, hacsak a monitor nincs kali... (2013.08.31. 15:27) Érdeklődés
  • pingwin: ha megfelelő szögből nézem sárga (2013.08.31. 15:25) Érdeklődés
  • Utolsó 20

A legolvasottabb posztjaim:

Matlab, a virtuál-eb

Címkék

2010 (1) ambra medda (1) arc (0) aron wiesenfeld (0) bálint nap (2) barátság (1) bemutatkozás (1) bögre (1) boronkay linda (1) britains best (1) cica (1) csaptelep (1) csárda (1) cukiság (3) debrecen (0) dizájn (26) donna.hu (5) édesség (2) ego (1) élmény (0) emberiség (1) én (27) enzo enea (1) építészet (2) esernyő (1) expo (1) falimatrica (1) falióra (1) falmatrica (1) faltetoválás (1) felvi (1) flashbag (1) fossil (1) gondolkodom (3) grenadilfa (1) gressi (1) gumikacsa (1) halál (0) hangulatvilágítás (1) hévíz (1) hexa (1) holons (0) horváth (2) izék (1) játék (1) jegesmedve (0) kanapé (0) karácsony (1) karóra (1) kép (2) kisegér (1) kludi (1) köszöntő (1) ksz (2) kultúra (1) labamba (1) lakberendezés (2) lakberendező (1) lakberendezo (1) lámpa (1) lázár ervin (0) led (1) litracon (1) living colors (1) lótusz (1) magyar (1) mákostészta (1) malac (1) mandarin (1) mária (1) matlab (2) meleg fogadtatás (1) melltartó (1) mém (1) mi/eb (4) mókás (1) mr jones watches (1) névnap (1) néznivaló (1) nyár (1) olvasnivaló (0) oooms (1) pantone (0) párizs (1) pavilon (1) pécs (1) pendrive (1) philips (2) pillás (0) pipacs (1) plakát (0) program (2) ráday mihály (1) radiator (1) rajz (3) sandisk (1) shanghai (1) smink (1) solar tile systems (0) só bors szóró (1) swarovski (2) szabadalom (0) szerelem (0) szilikontappancs (1) színek (1) színterápia (1) szivárvány (1) szomszédtündér (1) szülinap (1) tavaszváró (1) teddy (1) the mummy returns (1) times square (1) tmt (0) tükör (1) tulip (1) turbo (1) t home (0) üveg (1) városvédő műsor (1) vége (1) victor (0) videó (1) világmegváltás (1) virginia satir (0) vizsga (2) wall e (1) wishlist (1) zaha hadid (1) zene (9) zipzip (1)

Villeroy & Boch

2008.05.21. 01:12 :: Etain

Francba. Neveztem egy pályázaton, mert több szempontból is rendkívül előnyösnek tűnt a dolog, dehát "nem mind arany, ami fénylik", gyerekek. ((:

Felhasználható szaniterekből van tritymillió, a bőség zavarával küszködöm, viszont a fürdőszobai bútorok választékától nem vagyok elájulva, úgyhogy nagyon kell konczentrálnom, hogy megfelelően high-techesen sikerüljön összenézni a berendezést alkotó dolgokat.

8 komment

Címkék: dizájn vizsga

A bejegyzés trackback címe:

https://etain.blog.hu/api/trackback/id/tr52479800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen pályázat? What it is about?
A suliban, ahol tanulok, "diplomamunka" gyanánt egy kétszintes házat kell lakberendezés-ügyileg megtervezni látványtervekkel, műszaki rajzokkal, anyagmintákkal és pontos konszignációval együtt. Ez a pályázat arról szól, hogy ebben a feladatban a fürdőszobákba a V & B cég termékeit kell betervezni.

A díjak nem különösebben izgalmasak (a fődíj pl. egy százezer forint értékű kávéskészlet), dehát sosem lehet tudni, mi sülhet még ki a dologból, ha kellően ügyes leszek. (:
Ha nekem adnának ilyen feladatot mindenképp valami rendhagyót készítenék. Pl. Széttörném a Villeroy & Boch csempéket apró darabokra, majd csemperagasztóval rögzíteném őket a wc csészén. Díszitésnek pedig úgyanezt csinálnám. A Villeroy & Boch által használt mintázatot venném alapul, és az apró csempedarabokból mozaikként raknám ki. Mindenképp megtörném a V és B stílusát (ami nekem egyébként nagyon tetszik) és újat hoznék ki belőle. Játszanék vele. Akár még, ha a mintázata megengedi (pl. domború), akkor le is festeném a csempét. A minta megmarad, a szín más és így a stílus is. Vajon milyen lenne fehérrel és narancssárgával? Vagy rózsaszínnel?
Természetesen én is a különlegességre törekszem, de mivel az én családmodellem a high-tech stílust szereti, akármit nem csinálhatok. (: A színek, anyagok és formák tekintetében nagyon kell figyelni arra, hogy nehogy minimál kerekedjen a meséből.

Egyébként a burkolatnak pont nem kötelező V és B-snek lennie (vagy csak nem sikerült elég pontosan megfogalmazniuk a kiírást), úgyhogy ennek kiválasztását attól teszem függővé, hogy melyik cég weblapján/katalógusában találok pontosabb infókat.

A gazdag, pasizós anyukának, akinek külön fürdőszobája lesz, ami a hálóból nyílik, no neki például valami üveges megoldást szeretnék, nem tömény gipszkarton falat. (: Az izgis lesz. (:
Jómagam igen erősen üvegpárti vagyok, de saját bőrömön kellett megtanulnom, hogy üveget tisztántartani majdnem lehetetlen... Por, kéz, vízkő és sok-sok más rendre meglátszik rajta :-( :-) . A gazdag pasizós anyuka hálóból nyíló üvegfürdőszobával igencsak megmozgatta a fantáziám :-) . Lesz kád? Ha igen milyen? Esetleg egy szép fa?
Igen, valóban problémás egy kicsit a tisztántartás, de gazdagéknál ugye már bejárónő van, úgyhogy... (:
Ráadásul nem is színtelen, teljesen sima felületű üvegre gondoltam, hanem enyhén füstös szürkére, méghozzá olyan felülettel, mint pl. Ross Lovegrove gyönyörűséges vízre hajazó valamicsodája, ami a honlapján látható.

Igen, lesz kád, közvetlenül az üveg mögött. (: Nagy, szabályos kör formájú. Aqualoop a neve, a VB oldalán is fenn van.

A fa anyagtól ebben a feladatban félek kicsit, őszintén szólva, mert a legtöbb, nem klasszikus formájú bútorhoz amolyan zebrano vagy wenge csíkos faanyag van csak a VB-nél, és ez inkább a minimál stílusban használatos, ill. a mostanság olyan nagyon kedvelt keleties jellegű berendezéseknél.
Inkább a fehér lakkra, vagy a színes fémre szavazok bútortest tekintetében. Vagy olyan "épített" tárolókra, amelyek beleolvadnak a falba.

Tekintve, hogy alapjáraton 3 nő lakja a kétszintes épületet (+ a mindenkori pasik idényjelleggel, ugye), úgy gondoltam, hogy a tipikusan high-teches fémes, üveges és mindjártmegfagyok szürkeséges, viszonylag rideg felületeket különlegesebb, hol harsányabb, hol visszafogottabb színekkel fogom kiegészíteni a kisebb felületeken, meg jó minőségű, pihepuha, simiznivaló textilekkel. (:

A két tinilány ágya pl. bőr bevonatú.
Ha már pasizós kéró lesz, akkor nagy kérdés, hogy a (háló)szobák hogy helyezkednek el egymáshoz, és a wc-ket és fürdőket hogy lehet megközelíteni.
Ha én egyszer gazdag apuka leszek, akkor a lányaimnak (fiamnak) külön-külön fürdőt csinálok ami a szobákból nyílik + egy nagy gardróbot. Pakoláshoz, ruhák tárolásához annál nincs jobb :-) .
Ha majd kész leszek, tán teszek fel pár képet. (;
süti beállítások módosítása