HTML

Ezmiez?

Lesz itt mindenféle-földijó, pirosalma-mogyoró, meg persze egy kis onlájn-napló írás, hogy minden klappoljon. ((:

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legutóbbi kommentek:

  • kisemma: Meleg fogadtatás, hmm...Egyből az Intelligens Fűtőfólia jutott az eszembe. Az utóbbi időben egyre ... (2021.04.16. 10:58) Most olvastam:
  • kisemma: Hello ismét :) Előbb írtam a harmadik generációs fűtőfóliáról. Rátaláltam az Intelligens Fűtőfóliá... (2021.04.16. 09:04) Néznivaló
  • kisemma: Az utóbbi időben egyre többet hallok az elektromos infra fűtésről. Találtam egy szuper oldalt, aho... (2021.04.16. 09:03) Néznivaló
  • pingwin: @Etain: 'ha nem nyomdai minőségben ad meg sokszámos értékeket' akkor, hacsak a monitor nincs kali... (2013.08.31. 15:27) Érdeklődés
  • pingwin: ha megfelelő szögből nézem sárga (2013.08.31. 15:25) Érdeklődés
  • Utolsó 20

A legolvasottabb posztjaim:

Matlab, a virtuál-eb

Címkék

2010 (1) ambra medda (1) arc (0) aron wiesenfeld (0) bálint nap (2) barátság (1) bemutatkozás (1) bögre (1) boronkay linda (1) britains best (1) cica (1) csaptelep (1) csárda (1) cukiság (3) debrecen (0) dizájn (26) donna.hu (5) édesség (2) ego (1) élmény (0) emberiség (1) én (27) enzo enea (1) építészet (2) esernyő (1) expo (1) falimatrica (1) falióra (1) falmatrica (1) faltetoválás (1) felvi (1) flashbag (1) fossil (1) gondolkodom (3) grenadilfa (1) gressi (1) gumikacsa (1) halál (0) hangulatvilágítás (1) hévíz (1) hexa (1) holons (0) horváth (2) izék (1) játék (1) jegesmedve (0) kanapé (0) karácsony (1) karóra (1) kép (2) kisegér (1) kludi (1) köszöntő (1) ksz (2) kultúra (1) labamba (1) lakberendezés (2) lakberendezo (1) lakberendező (1) lámpa (1) lázár ervin (0) led (1) litracon (1) living colors (1) lótusz (1) magyar (1) mákostészta (1) malac (1) mandarin (1) mária (1) matlab (2) meleg fogadtatás (1) melltartó (1) mém (1) mi/eb (4) mókás (1) mr jones watches (1) névnap (1) néznivaló (1) nyár (1) olvasnivaló (0) oooms (1) pantone (0) párizs (1) pavilon (1) pécs (1) pendrive (1) philips (2) pillás (0) pipacs (1) plakát (0) program (2) ráday mihály (1) radiator (1) rajz (3) sandisk (1) shanghai (1) smink (1) solar tile systems (0) só bors szóró (1) swarovski (2) szabadalom (0) szerelem (0) szilikontappancs (1) színek (1) színterápia (1) szivárvány (1) szomszédtündér (1) szülinap (1) tavaszváró (1) teddy (1) the mummy returns (1) times square (1) tmt (0) tükör (1) tulip (1) turbo (1) t home (0) üveg (1) városvédő műsor (1) vége (1) victor (0) videó (1) világmegváltás (1) virginia satir (0) vizsga (2) wall e (1) wishlist (1) zaha hadid (1) zene (9) zipzip (1)

Már megint holnap van

2007.12.11. 23:19 :: Etain

Ma már halmozottan fáradtan ébredtem - szörnyű kínok közepette sikerült csak kikecmeregni az álomvilágból. Minthogy elég morcos lettem, amiért muszáj volt ma is betömegközlekedni a város egy átellenes felére, megfontolt lépésekkel haladtam. Így történhetett, hogy időt szakítottam arra, hogy köszönjek a T. BKV-s ellenőrnek. Miután ő megköszönte a felmutatott bérletemet, mosolygós mimikával mondtam jól artikuláltan: szívesen!

Látnotok kellett volna az illető arcát, teljesen elképedt. ((: 

 

_____________________________________________________________________________

Igazság szerint frusztrál egy pöttyet, hogy ilyen egyoldalúan kommunikálok a mindenséggel. Bölcselkednék szívesen, messzemenő következtetésekig is eljutnék időt és energiát nem kímélve, sőt, hajlandó volnék több szemszögből is közelíteni elvitatkozva akár saját magammal is, de ha senki sem reflektál, hiábavalónak tűnik a dolog. Vagy épp az az egyik előnye az onlájn naplóírásnak, hogy mondhatok bármit, mert ha nem jön valaki, aki megcáfol, akár még el is hihetem, hogy mindent jól gondolok, mindenben igazam van? Egyeseknek ez biztosan bejön. ((:

*Rendben, akkor most ELMONDOM, hogy szerény véleményem szerint ha csak egy kicsit is odafigyelnénk arra, hogyan közelítünk egy másik ember felé, ha tudatosabban kezelnénk mind a verbális, mind a nonverbális kifejezéshez használható eszköztárunkat, ha akarnánk (vagy ha mernénk?) kedvesebbek, közvetlenebbek, megértőbbek, elfogadóbbak, mosolygósabbak lenni a másikkal szemben, mi magunk is sokkal-sokkal boldogabbak lennénk. Hatás, ellenhatás. Akció, reakció.

Gondolom, nem ujjonghatok ama viasz feltalálása miatt, de mival a velem együtt zötykölődők-mászkálók-dolgozók-vásárolgatók többsége olyan kétségtelenül fancsali képet vág, mintha egy két lábon járó, húsba zárt üresség lenne, bátorkodtam felvetni a dolgot. Őszintén szólva én is defektes vagyok egy kicsit, ugyanis megrettenek, elpirulok, összezavarodom, ha észre veszem, hogy valaki tényleg odafigyel rám. Azonban ha nem érzem ezt az őszinte érdeklődést, eszembe sem jut, hogy közelebbi ismeretségbe kerülhetnénk, és leghamarabb kb. 3 nappal később merengek el azon, mi lenne, ha találkoznánk a hétvégén (is), elszürcsölnénk egy bambit, és közben a beszélgetések hatására kialakulna vmi barátság-féle. Látod, barátságra mégcsak gondolni sem merek. (: Olyan könnyedén meg tudnám számolni az egyik kezemen azokat, akikkel rendszeresen összejárok, hogy tán még válogathatnék is az ujjaim között. [:

 

"Felírok Önnek egy ampulla tapasztalást és két levél élményt - ezeket naponta 1x vegye be, jó? Ebből az önértékelés-javító szirupból pedig minden étkezés után nyeljen le egy teáskanálnyit. Ha nem javul az állapota, jöjjön vissza!" 

 

 

*Akinek nem inge, az a világért se vegye magára! (:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etain.blog.hu/api/trackback/id/tr95260985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia Kedves Blogoló!

Ama ellenőr arcát én is megnéztem volna, mikor kedvesen alap emberi gesztusként Te is megköszönted azt, hogy megnézte a bérletedet.
Kár, hogy a BKV control team-jében alig van normális, megfelelő intelligenciával rendelkező ellenőr, aki fel tudja fogni a kedves szavakat, vagy a megfelelő módon tud közeledni a T. Utazóközönség felé. Azért a kép talán annyira nem riasztó, mert 1-1 hasonló esettel már én is találkoztam.
Képzeld, tegnap a saját szememmel láttam, amint a Nyugatinál egy ellenőr mosolyogva továbbengedett egy fiatal nőt, akinek még a füléről is szatyrok lógtak. Épp elő akarta kotorászni a bérletét/jegyét, és látszott rajta, hogy nem kamukeresgélésbe kezd. Ezt nyilván az ellenőr is felismerte. (:

Öröm volt nézni a nőci megkönnyebbülését. ((:

...

Szóval nem, a kép tényleg nem annyira riasztó. (:
(Tudnék mesélni azért cifra dolgokat is, de azokban a sztorikban nem az ellenőrök, hanem a mellettük strázsáló, sokszor igencsak tapír biztonságiak a főszereplők.)
A biztonságiakról jut eszembe:
Tegnap a mulatóhelyen, ahova el kellett mennem (talán "kötelességből" ??? vagy azért mert valamikor régen elhamarkodottan válaszoltam egy kedves invitálásra); szóval ott a bejáratnál este 10-kor kellemesen kellett csalódnom, ugyanis a biztonsági őr, egy nagyon kultúrált megjelenésű ember volt. Vasalt ing, öltöny, nyakkendő, kellemes megjelenés, nem is az a debella állat és még IQ is átjött a tekintetén keresztül. No azért beljebb találkoztam simafejű kollégáival is, de a bejáratnál legalább kellemes ember nyitott nekem ajtót.
süti beállítások módosítása